Un grătar electric reprezintă o soluție excelentă pentru prepararea rapidă și sigură a alimentelor, atât în spații interioare, cât și în aer liber. Acesta asigură o experiență culinară fără fum și alte inconveniente, fiind ideal pentru utilizarea în apartamente, pe balcon, în curte sau pe terasă.

Gama variată de grătare electrice include modele profesionale cu capac, grătare de grădină pe picioare, precum și versiuni compacte de masă. Acestea sunt disponibile în diverse dimensiuni și nivele de putere, incluzând și modele tip raclette.

Fabricate din materiale rezistente precum metalul, cu plăci de fontă netede sau striate, grătarele oferă funcționalități suplimentare cum ar fi înălțimi ajustabile și portabilitate, pentru o experiență de gătit cât mai confortabilă și plăcută.

Indiferent de preparatele alese, fie că sunt carne, legume sau alte delicatese, aceste grătare electrice profesionale ajută bucătarii din HoReCa să le gătească la perfecție, garantând rezultate suculente și delicioase.

Avantajele gătirii cu grătarul electric

Grătarele profesionale se disting pe piața echipamentelor de gătit prin numeroasele avantaje pe care le oferă, combinând eficiența costurilor de exploatare cu performanțe remarcabile. Aceste grătare electrice profesionale asigură un control exact al temperaturilor, fapt ce permite o pregătire uniformă și precisă a alimentelor. O caracteristică esențială a acestora este sistemul de curățare automată, extrem de eficient și ușor de utilizat, activat prin simpla apăsare a unui buton.

Grătarele sunt proiectate să fie economice în ceea ce privește consumul de energie, datorită unui sistem avansat de reglare a fluxului energetic. Aceasta nu numai că reduce costurile, dar contribuie și la un proces de gătit mai ecologic. Un alt element important este sistemul de control al temperaturii, care garantează o gătire sănătoasă, evitând apariția reziduurilor sau a mirosurilor neplăcute ce pot afecta calitatea alimentelor.

Versatilitatea acestor grătare este remarcabilă, permițând prepararea cu succes a unei game variate de alimente, de la cele mai robuste până la cele mai delicate, precum peștele, carnea și legumele. Acest spectru larg de utilizări face grătarele profesionale un ajutor de încredere în orice bucătărie modernă, promovând o gătire de înaltă calitate, eficient și accesibil.

Cum să alegi cele mai bune grătare electrice profesionale?

Când ești în căutarea unor grătare electrice profesionale, calitatea acestuia este esențială pentru a garanta performanța preparatelor culinare. Un grătar de înaltă performanță se distinge prin mai multe caracteristici cheie.

În primul rând, este important ca suprafața care trebuie să fie proporțională cu dimensiunea acestuia pentru a asigura încălzirea rapidă și uniformă a suprafeței de gătit să fie antiaderentă și fabricată din materiale durabile. Atenție și la puterea dispozitivului. Modelele profesionale ajung să aibă puteri cuprinse între 3500 W și 4400 W, necesare într-o bucătărie care solicita intens echipamentul.

Materialul din care sunt realizate plăcile grătarului electric este un alt aspect important. De obicei, acestea sunt confecționate din oțel inoxidabil sau cromat, și uneori din ceramică. Oțelul inoxidabil este apreciat pentru durabilitate și costuri reduse de întreținere, în timp ce variantele din oțel cromat oferă avantajul suplimentar al proprietăților antiaderente.

Forma și tipul plăcilor sunt variate, incluzând modele cu striuri, netede sau combinate. Plăcile cu striuri sunt ideale pentru gătitul cărnii sau peștelui, permițând grăsimii să se scurgă eficient, în timp ce plăcile netede sunt excelente pentru prepararea rapidă a ouălor, clătitelor sau chiar a cârnaților.

Modelele mixte combină aceste beneficii, oferind o versatilitate maximă în bucătărie. Alegerea grătarului potrivit depinde de specificul preparatelor pe care dorești să le oferi și de frecvența cu care urmează să fie utilizat echipamentul.

Accesorii necesare și utile pentru bucătăriile profesionale

Alegerea unui grătar electric poate fi o soluție eficientă și practică. Aceste grătare electrice profesionale sunt apreciate pentru ușurința de utilizare și instalare, fiind ideale pentru restaurante, servicii de catering sau fast food. Ele necesită mai puțină întreținere comparativ cu variantele pe gaz și sunt recunoscute pentru eficiența lor.

Pentru a crește performanța unui astfel de grătar, este esențial să dispui de accesorii adecvate. Printre acestea, se numără tăvile pentru scurgerea grăsimii și țepușele pentru frigărui, care facilitează pregătirea alimentelor și mențin curățenia.

Folosirea unor clești de bucătărie este recomandată pentru întoarcerea cărnii, evitându-se înțeparea acesteia cu furculița, ceea ce ar cauza pierderea sucurilor și, implicit, uscarea și pierderea gustului cărnii.

Pentru o prezentare impresionantă a preparatelor, se pot folosi vase de servire în formă de grill, realizate din melamină, care adaugă un plus de stil servirii. Utilizarea grătarului electric, împreună cu accesoriile potrivite, transformă experiența culinară într-una de succes, subliniind calitatea și profesionalismul serviciilor oferite.